Bog og tablet projekt

I samarbejde med designer Niels Astrup, har jeg udviklet en historie, som foregår i et fælles fortælleunivers og miljø for både tablet og fysisk bog. Vi har lagt bunden til en historie som kan foregå uafhængigt af hinanden enten på tablet via en app eller på bogform. Den stærkeste oplevelse fås dog hvis man både har bog og app, da historien flankeres af spil og information mellem app og bog. Se mere beskrivelse af bog konceptet nedenfor og kontakt mig for yderligere informationer og detaljer omkring fx personskildringer, historie spilkoncepter mm. Konceptet indeholder en bog, samt app til Windows Phone, Windows, Android, I-pad og I-phone.

Historien hedder “Den dag Sigurd Starfogger stjal min lillebrors torden”, tager sit udgangspunkt i det engelske udtryk (To steal ones thunder) som grundlæggende betyder at stjæle opmærksomheden fra andre.

Fortællingen bygger på en gammel familiefejde fra bedstefarens tid, som ingen rigtig kan huske hvorfor startede. I bogen fortælles historien i nutiden, mens man i app’en føres  frem og tilbage i tiden. Ved at kombinere den fysiske bog og app’en er det således muligt via forskellige spil og historiesekvenser at finde ud af, hvad der foregår. Det er dog samtidig muligt at benytte både bog og app hver for sig.

I bogen fortsætter fejden i den nye generation med hovedperson (Jeg-fortæller) og den
jævnaldrende Sigurd Starfogger som ‘fjender’. Starfogger familien er byens ’kendisser’ og dette beror på en lang tradition (igen tilbage til bedstefarens tid), med at involvere sig i alt fra x-factor lignende konkurrencer over digtoplæsninger til skuespil, familien Starfogger er med i det hele.

Vores hovedperson har et horn i siden på Sigurd, fordi han selv hele tiden bliver trumfet, fx når der skal holdes oplæg i skolen eller han skal optræde med sin syngende iller. Sigurd Starfogger har altid, flankeret af sin flamboyante far, tilsyneladende noget mere spændende og ekstravagant materiale og løber derfor med altid med opmærksomheden. Det hele kulminerer i det årlige skolespil hvor vores hovedperson opsnapper at Sigurd har planer om at netop hans lillebror skal overtage hovedrollen  fra hovedpersonens lillebror.

Hovedpersonen lægger en snedig plan for at forhindre Sigurd i at opnå sit mål. Deres respektive småbrødre har ikke noget med konflikten at gøre, de er gode venner og kommer godt ud af det med hinanden. Derfor er konfliktens omdrejningspunkt at begge storebrødre er lige gode om det og konflikten kunne have været undgået hvis de ikke blandede sig. Det hele ender med at de får spoleret skolespillet og at dermed er der ikke nogen, som vinder.

Selve hovedhistorien er omkranset af bihistorier, som på en måde binder det hele sammen og gør det sjovt. Fx har Starfoggerfamiliens mor et overforbrug af kosmetiske operationer og hver gang hun kommer ind i historien, er der noget af hende, som er lavet om. Nogle gange grotesk, andre gange ikke.

Uddrag af bogen:

Og så er der jo mig. Helt almindelig, faktisk så almindelig at de få skavanker jeg har, gør mig ualmindeligt almindelig, i stedet for bare sådan normalt leverpostejs almindelig. Jeg har krøller som grænser til en afro frisure, men kan man blive klippet så? Måske, men det er min mor der gør det og så ligner jeg pludselig noget fra en tegneserie og vi kan jo heller ikke have at folk går og tror jeg er ham fra Jackson Five eller sådan noget. Deruover er jeg blind som en beostær, hvis de da er blinde? Og jeg burde egentlig gå med briller men da jeg var ved brillemanden kom jeg ud med noget der lignede en mellemting mellem en forrude i en kabinescooter og en (ret) dårlig udgave af batman brillen. Nå, men i hvert fald går jeg slet ikke med dem i skolen hvor Amalie jo er, og det resulterer så i, at jeg ikke kan se hvad der står på tavlen. Og når jeg ikke kan se hvad der står på tavlen, må man jo gætte sig frem og det kan i den grad ses på mine karakterer og på mine lærere, som tror jeg blev tabt på hovedet som lille eller fik frosne sutter og at det er derfor jeg er lidt langsom.

 
Skriv et svar

%d bloggers like this: